Mistrzostwa Polski w dziczyźnie

5 marca br odbyła się w Pałacu w Orli pierwsza edycja Mistrzostw Polski w dziczyźnie .To niebagatelne wydarzenie kulinarne na mapie Polski. W fachowe ręce zawodowych kucharzy trafi comber z sarny.  Podczas konkursu zobaczyć można było pracę znakomitych uczestników(6 ekip) , ale również wiele dowiedzieć się na tematy związane z łowiectwem, kulinariami, a także spotkać takie autorytety w swoich dziedzinach jak: Adam Chrząstowski, Paweł Salamon, czy Piotr Mielczarek.Całą imprezę poprowadzi Wojciech Charewicz – autor wielu książek kulinarnych, dziennikarz, podróżnik, myśliwy, wędkarz, a przede wszystkim kucharz. Krajowa Rada Gastronomi i Cateringu również tam była w roli obserwatora. Reprezentował nas Juliusz Podolski, Prezes Zarządu.
Wyniki:
🏆Miejsce I: Tomasz Kasperlik i Piotr Mazur ARIES Hotel & SPA
🏆 Miejsce II: Jacek Stachurski i Łukasz Woźniak Filharmonia Smaku – Restauracja Autorska
🏆 Miejsce III: Arkadiusz Marcisz i Jarosław Maciejak Hotel Restauracja Wawrzyniak….